Välkommen till min hemsida om WireWork,
 

jag heter Jonny Carlsson och jag har det stora nöjet att presentera mig själv, den här hemsidan och kanske också även ämnet luffarslöjd för dig. 

Jag lever tillsammans med min sambo och mina två barn i en liten stad, Piteå, i norra delarna av Sverige.

Ända sedan barnsben har jag gillat att måla, rita och skapa saker. Jag gillar att läsa och när jag snubblade över min första bok om luffarslöjd blev jag otroligt fascinerad över metalltrådsträden. Det såg ju rätt så klurigt ut, men friskt vågat hälften vunnet heter det ju, så efter lite letande hittade jag en tång och en rulle med järntråd. Här är det nog på plats med en liten varning: när du gjort din första skulptur är det mycket svårt att sluta. ;-)

Under litteratur-länken i menyn till höger finns det fler böcker att läsa för den intresserade. Förutom en hel del böcker så finns det också en massa roliga hemsidor på internet som jag tycker att du ska besöka. Söker du inspiration eller nya ideer till ett projekt som du har är internet en fantastiskt källa att ösa ur. Jag har sammanställt en lista på hemsidor som jag tycker är intressanta. Listan hittar du under "länkar" i menyn till höger.

Intresset för luffarslöjd/wirework är stort och för att lättare kunna visa mina alster och stilla mina bekantas nyfikenhet har jag snickrat ihop den här hemsidan. På dagarna arbetar jag som programmerare och har genom den här hemsidan lyckats kombinera två av mina intressen, datorer och metalltråd. 

Vill du se mina alster i verkligheten så har du möjlighet att se dem under olika marknadsdagar som anordnas i Piteå med omnejd. Under sommrarna brukar jag ha mina alster till försäljning på Öjebyn Kyrkmarknad, mot höstsidan är det marknad i Råneå och strax före jul så är det dax för gammeldags julmarknad i Öjebyn.

Jag hoppas att jag ska kunna insipirera dig att testa på luffarslöjd, det är mer än grytunderlägg och potatisprovare, är du frågor, funderingar eller kommentarer är det bara att skicka ett mail till mig. Länk hittar du i meny till höger. Känner du att det här är något som du verkligen skulle vilja testa på under lite mer ordnade former så är det bara att höra av sig till näramste studieförbund. De brukar alltid ha någon kul luffarslöjdskurs.